06.06.2018 Stanovisko NAJ k návrhu SMERU ohľadom poskytovania obedov pre žiakov ZŠ zadarmo : Odmietame falošný návrh strany SMER, ktorá si ide kupovať voličov.

By |2018-06-06T19:08:21+00:006 jún, 2018|Aktuálne|

Odmietame falošný návrh strany SMER, ktorá si ide kupovať voličov tým, že chce poskytovať obedy žiakom ZŠ zadarmo (1,2 eur za obed) a poskytovať vianočné príspevky dôchodcom. Veríme, že ľudia nenaletia na tieto lacné náplaste chudoby. Pár eurami sa má zabudnúť na nízke platy a smiešne nízke dôchodky na Slovensku ? Ak by ľudia mali slušné platy, tak nepotrebujú dotované obedy pre deti. Platy naďalej ostávajú na nízkej úrovni, naďalej ostávajú almužnové starobné dôchodky a naďalej budú mladí a šikovní ľudia opúšťať Slovensko. Prečo ? Lebo opatrenia SMERU nie sú systémové, nezvyšujú trvalo prosperitu Slovenska, ale po 10 rokoch vlády Smeru ide o falošné pokračujúce elastické opatrenia namiesto premyslených systémových opatrení v riadení štátu. NAJ miesto týchto náplastí trvalo zavedie min. dôchodok 550 eur a min. mzdu 1.000 eur a razantnú modernizáciu štátnych nemocníc a predovšetkým naštartovanie výstavby nájomných bytov.

Na porovnanie nemecký predseda vlády Konrad Adenauer za 10 rokov (v období 1953-1963) strojnásobil platy v Nemeckej spolkovej republike (NSR). Ide o porovnateľné obdobie ako boli vlády Fica, ktorý platy nedokázal zvýšiť, len nepravidelne doťahuje min. mzdu na platovú úroveň, ktorú drvivá väčšina pracujúcich už dávno dosiahla. Na Slovensku chýba riadenie a vládne chaos. Namiesto systému a premyslenej hospodárskej politiky sa vymýšľajú len marketingové ťahy na voličov. Obeťami toho celého cirkusu sú obyvatelia, ktorí nevidia viditeľnú prosperitu Slovenska ani po 10 rokoch vládnutia Smeru.

NAJ chce preto dosiahnuť trvalé a definitívne zvýšenie životnej úrovne a nie látanie a plátanie chudoby lacnými trikmi a lá SMER.

Viktor Béreš (predseda strany NAJ)