21.08.2018 : Tlačová správa NAJ k okupácii Československa 21.08.1968

By |2018-08-20T22:03:43+00:0020 august, 2018|Aktuálne|

Okupácia Československa 21.08.1968 Sovietskym Zväzom spomalila rozvoj Československa a najlepšie to vidíme na susednom Rakúsku. Kde je Rakúsko a kde sme my ? Niet pochýb, že len slobodný trh s citlivou reguláciou krajiny je lepší ako komunizmus kde je podnikanie zakázané. Áno, nostalgia po mnohých veciach je pekná, ale rozvoj krajiny sa spomalil, utieklo vyše 300 tis.ľudí na Západ. Za komunizmu zomrelo za Stalina viac ľudí ako počas II.svetovej vojny. Odhaduje sa vyše 60 mil. obetí, ktorí zmizli alebo zomreli v Gulagoch. Dubček žiaľ nenaplnil ideály. Československo bolo obsadené ruskými vojskami čo treba odsúdiť. Fungovanie štátu len štátnymi firmami je neudržateľné bez vnútornej motivácie čo sa sa režimu stálo aj osudným. Systém sa zrútil finančne a nevládal sa už samofinancovať, klesali rozpočty na bytovú výstavbu atď. Napokon sa bývalí eštebáci a veksláci pripravili na zmenu režimu a začali všetko včas a lacno skupovať. Tento následok cítime dodnes a všetko je dodnes zdeformované. Špekulanti zrazu zbohatli a robia z rozumných ľudí hlupákov. Niektorí pomýlenci hovoria o husakových deťoch, že je nás vďaka komunizmu viac. Ale čo z toho, ak sa ľudia trápia. Je to trápny argument ľudí, ktorí uviazli v minulosti a neponúkajú žiadne rozumné riešenia, len slepú kritiku. Ale to je málo. Život ide dopredu a treba sa mu prispôsobiť, čeliť výzvam a ponúknuť nové a moderné riešenia. A to nám v NAJ ide.

S pozdravom