Tlačová správa NAJ : Socializmus bol pre väčšinu ľudí lepší ako súčasný systém. Zavedieme ŠTÁTNY KAPITALIZMUS.

By |2018-05-07T21:22:04+00:007 máj, 2018|Aktuálne|

Ranný kapitalizmus sa na Slovensku neosvedčil. NAJ zmení systém na štátny kapitalizmus. Zmeníme tak celú politickú doktrínu štátu. Strana NAJ považuje zavedený kapitalizmus pre väčšinu ľudí za nevýhodný z jednoduchého dôvodu : Ľuďom sa teraz žije horšie ako v minulosti. Po prvé, za socializmu boli byty dostupné pre každého. Dnes sa musíte zadlžiť na celý život. Po druhé, zdravotníctvo bolo za socializmu bezplatné a dnes si ľudia musia platiť za mnohé vyšetrenia. Lieky dosahujú astronomické ceny. Za socializmu na danú dobu, bola kvalita zdravotníctva na vyššej úrovni ako dnes oproti iným štátom. Ceny potravín boli do roku 1989 na prijateľnej úrovni. Dnes ani neviete začo miniete pätinu platu v obchode a nákup nič moc. Skrátka, žije sa horšie. V neposlednom rade sú zárobky ľudí zúfalo nízke. Zamestnanec bez detí, ktorý zarába 600 eur v hrubom, dostane v čistom 482 eur. Ak počítame na stravu 8 eur denne, nájomné 120 eur, mobil 40 eur, drogéria 30 eur. Tak ostáva človeku 42 eur. A čo ak si chce tento pracujúci kúpiť byt alebo auto ? Bežný človek tak nemá najmenšiu ani reálnu šancu v tomto systéme dosiahnuť bežný štandard, ktorý mal za socializmu. O strate morálky, medziľudských vzťahov už ani nehovoriac. Klesajúca úroveň školstva už len dotvára nepodarený kolorit zavedeného kapitalizmu na Slovensku.

RIEŠENIE

Preto NAJ nekompromisne zavedie štátny kapitalizmus, ktorý ponechá trhový mechanizmus, ale štát začne zasahovať veľmi proaktívne do hospodárskych odvetví ako je energetika a poľnohospodárstvo, kde zavedieme potravinovú sebestačnosť. Energetické monopoly ako SPP, SE, vodárne budú štátom vyvlastnené. Zlaté sliepky chceme späť pre štát. NAJ rozbehne masovú výstavbu štátnych nájomných bytov na celom Slovensku. Ročne budeme odovzdávať 25.000 bytov. Zdravotníctvo bude bezplatné a štátne nemocnice budú zmodernizované na špičkovú úroveň.

Prichádza čas veľkých zmien. Národ dosiahol dno svojich možností a znášania súčasného stavu riadenia štátu a zmena systému je už neodvratná.

Strana NAJ pozná cestu a aj po nej ide.